olajszag

csak ha szét is szedted a mecsóidat

AMTS nulladik napi benyomás

2017. március 23. 23:28 - Dombóvári Mihály

Túl korán kint voltam, még csak alakultak a dolgok. De már látszott mi lesz péntektől.

img_7874_resize-025.JPG

Mindig kimegyek már az építés napján az AMTS-re. 2008-tól 2015-ig azért mert kiállítóként szerepeltem, tavaly meg idén megszokásból. Jó ilyenkor a készülődés, építkezés, érkezés hangulata. Ahogy kialakulnak a helyek, vonulnak be az autók.

img_7884_resize-027.JPG

Gyorsan a változásokat: kicsit átrendezték a pavilonokat, kettő korábban használt kiesett,  a helyükre a motoros részleg által szabadon hagyottak léptek: ezek újabb, világosabb pavilonok az F és G. Az szalon autókat bemutató standokból alig maradt az A-ban, kapták a G-t, amit lényegében megtöltenek. Az F a veteránoké lett.

img_7827_resize-002.JPG

Az A-ba beköltözött a tuning autók köreibe az épített autók kiállítása (ugye ezek amerikai autók túlnyomórészt). De tuning autók (klubok, magánautók) kerültek a D és a C pavilonokba is. Ügyesen tematizáltak a szervezők, egyik pavilonban sincs a "hát ez meg mit keres itt" érzés. De még a legszalonabbakba, vagy a veteránok között is ott van nyomokban a mindent elindító tuning, vagy autóépítés. (Moszkvics nagy kerékkel, vagy filmszereplő terrorteherautó).

img_7890_resize-030.JPG

Sok kocsit vittek ki a márkák, olyanok is, akiket eddig nem lehetett látni a rendezvényen: kint van az Audi, Maserati, Opel, Ford, Suzuki, Hyundai, Kia, VW, és még többen mások is.

img_7842_resize-011.JPG

De számomra, és még sokak számára mégiscsak a lényeg a sok átalakított autó. Érkeztek egymás után a csapatok, magyarok és külföldiek sorra. Jó pár kocsi ismerős, van ami nem változott tavaly óta, van amit átépítettek és szerencsére sok az új kreáció. Ezek között jó nézelődni. Van néhány igazán agyament koncepció, jó látni amikor a tuningolásra vetemedő autótulajok szétrúgják a kerítéseket, átugorják a falakat. Nincs kötött stílus, ha jó a fantázia és a megvalósítás. Fotóztam párat kedvcsinálónak (itt a galéria), de nézzétek meg élőben, úgy az igazi.

img_7862_resize-023.JPG

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://olajszag.blog.hu/api/trackback/id/tr2412365843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2017.03.29. 17:26:38

Hali, a kiállításról magáról nem lesz beszámoló? :)

Egy apró szakmai tanács, javaslok a posztokba egy "tovább" törést, így a főoldal sokkal áttekinthetőbb lesz, mert nem szerepel minden poszt teljes egészében a főoldalon.

Most még elmegy, de pár hónap múlva már lefagyasztja a blog a legtöbb browsert. Meg van is oka az embernek továbbkattintani :)

Dombóvári Mihály 2017.03.29. 17:35:34

@Ződ2000: Köszi a tanácsot! Sajnos lázasodós vírus keresztbe tett és nem tudtam kimenni, pedig minden kint szoktam lógni :( csak áttételes beszámolóim vannak így
süti beállítások módosítása