olajszag

csak ha szét is szedted a mecsóidat

Kipróbáltam egy új headset-et

2017. március 24. 23:07 - Dombóvári Mihály

Ha nem szeretsz autóban kihangosítással telefonálni, akkor ez a Te eszközöd.

Lehet, hogy az autócserélgetős életmód adta, de soha nem szoktam rá az autós telefon kihangosításra. Akkor se, amikor a tesztautókban egyre természetesebb lett, hogy a fejegységeik képesek erre bluetooth kapcsolat segítségével. Egy gyors teszt, aztán már nem párosítom, ne maradjanak a kocsi rendszerében telefonszámok például. Illetve van még egy fejlövésem, szeretek zenét hallgatni és nem szeretem, ha egy befutó hívás miatt megszakad.

awei_headset_04.JPG

A fülhallgató-mikrofon egység tömege mindössze 3 gramm. Könnyű viselet

 

Mindenesetre a saját autókban se szereltettem be kihangosítót, használtam a headset-eket, ehhez szoktam hozzá. Kicsit furának is tartom, amikor gyalogolva elsétálok autók mellett, amelyekben kihangosítva telefonálnak és mindent hallani. Szeretem, ha más nem hallgathat bele a telefonbeszélgetéseimbe, vagy legalábbis ne tudjak róla.

awei_headset_03.JPG

A doboz és a tartalma kipakolva

 

Így mikor a Muzix-tól hívtak, hogy tesztelném-e a holmijukat, különösebben nem lelkesedtem, de próbáljuk ki. Szabolcs kirakta elém a dobozokat, tudom sokat „csavarog” a távol-keleten, egyre járja a fejlesztő cégeket és ha hifis kérdésem van, bármire tud válaszolni, hogy merre halad a technika. Ez ad egyfajta szakmai bizalmat, hogy kacatot nem mutatna meg.

awei_headset_01.JPG

Kétféle színben készül, egy csajos, és egy krapekos verzió

 

Az Awei A870BL elsőre nem headsetnek tűnik, pedig az. Többféle kialakítással gyártják, minthogy az eszköz része egy szivargyújtó töltő is, amely egyben két USB töltő csatlakozásnak is helyet ad – az egyik 1 Amperes, a másik 2,1 Amperes. Igazán egybeszereltnek hat, és a változatai két célt szolgálnak: egyrészt az autó helylehetőségeihez igazodjon, másrészt színben legyen választék.

awei_headset_05.JPG

USB csatik a dokkolón, így mindenféle egyéb eszköz is tölthető vagy tápolható a telefontól a radardetektorig

 

Lényegében maga a headset csak egy kis fülhallgató-mikrofon egység, ami alig nagyobb egy ötforintosnál. Ehhez képest benne van minden ami kell, az adó-vevő egység, a mikrofon és a hangszóró is, meg persze az akku. Mikor visszahelyezi az ember a hüvelyébe, akkor tölt. Nagyon szépen összerakott, jó minőségi hatású az eszköz.

awei_headset_06.JPG

Csinosak így együtt

 

Beüzemelni nem ügy, a celofán leszedése a dobozról több időbe telik. A headset gombját megnyomva kapcsolódásra ajánlkozik a rendelkezésre álló telefonokhoz, ugye a telón okézza az ember a kapcsolatot. Hívás befutásakor két dolog történhet: vagy a hüvelyében az eszköz, a kiemelésével már megtörténik a hívás fogadás, mire a fülbe illeszti az ember lehet dumálni. A másik, hogy eleve a fülben van, akkor hangjelzést ad, felvenni a kis gomb megnyomásával lehet – a kapcsolat ugyanígy fejezhető be.

awei_headset_10.JPG

Használat közben telefont is váltottam, az iPhone is fogadja természetesen, de ez itt Huawei

 

Jó holmi, mert könnyű zsebre vágni, vinni a másik autóba ha úgy alakul. Arra érdemes figyelni, hogy a kapcsolatot mindaddig fenntartja a telefonnal, amíg a közelben van, illetve van töltés a telepében – ez jó másfél órát jelent. Egy ösztönös telefon felvétellel könnyen hallgattathatjuk a hívóval a zsebünk belvilágának hangjait, vagy az autóét. De az se rossz, hogy a kimerülésig autótól függetlenül, bárhol, otthon is használható.

awei_headset_02.JPG

Elfoglalja ugyan a szivargyújtó-aljzatot, de képes etetni másokat is

 

A méret miatt gyanakodtam, hogy rossz a hangminőség oda-vissza. Erre jó teszt, hogy (mono) zenehallgatásra is használható, és bizony elég szépen szólalnak meg benne a hangok. De a teszthívások során nem mondtam meg a barátoknak miről beszélek, ötből egynek tűnt fel, hogy nem közvetlenül a telefonba dumálok. Szóval a mikrofon minősége is oké.

awei_headset_09.JPG

Az ott alul egy plexibe varrt Porsche 911, íróasztalom egyik dísze

 

Általában idővel az ilyen holmikat széthagyom és elkezdem nem használni, mert macera a mindenkori beüzemelés, hozás-vivés. Figyelni rá. Ezt meg egész megszerettem. Az autózásaim 80 százalékában nálam volt a tesztidőszak alatt, és igazán kettőt is kaptam, így pár hét után rászoktam, hogy mindkét kocsiban hagyok egyet-egyet. Mondjuk nekem kicsit nagy a fülhallgató csutkája a fülembe, így nem teljesen a helyére illesztve használtam, de ezzel sem volt nyűg – annyira illesztettem be, hogy ne essen ki. Ugyan adtak két méretű szilikon  sapkát is, de a kisebbet is nagynak éreztem. Szóval bevált az Awei headset, jövő héten visszaviszem a tesztdarabokat, de lehet az egyiket megveszem a maceramentessége és jó minősége okán (12 000 az ára, de most nekünk egy hétig, március 31-ig jár 20 % kedvezmény, lásd alább). Másodlagos funkciója, az USB csatlakozón át történő töltési lehetőség is előnyös, többször használtam, például a VÉDA-kapu előrejelzők tesztjénél, amikor többször volt szükség három eszköz egyidejű töltésére.

Íme a cucc adatai:

  • Bluetooth 4.1 by Qualcomm CSR 8610
    • Profilok: HSP/HFP/A2DP/AVRCP
    • 96 kHZ DAC / DSP
    • cVc 6.0 – aktív zajszűrő algoritmus
    • HD hang szabvány (zene és telefonálás is)
    • Kettős USB töltés (1A + 2,1A)
    • Bemenő feszültség: 12-28V
    • Töltöttség kijelzés a telefon képernyőjére (iOS)
    • Egyidejűleg két telefonhoz kapcsolódik
    • Hívószám bemondás 
    • 1,5 órás üzemidő, de a töltő a tartója… 
    • Egygombos működtetés
    • Elegáns alumínium ház eloxált alumínium ( fekete-füstszín /fehér-rózsaarany)
    • Ultra kényelmes viselet / mindössze 3 gramm tömeg

 

 

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://olajszag.blog.hu/api/trackback/id/tr4812368799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mercel 2017.03.25. 14:34:04

Komolyan nem kötözködésből kérdezem, de akkor ez most mivel is tud többet egy normális bluetooth headsetnél?
Oké van töltője, de ez nem indok:)

Dombóvári Mihály 2017.03.25. 15:37:07

@Mercel: Pedig lényegében ez a dokkolós megoldása, ami több. A hangminőség, kidolgozás is jobb az egyszerűbbeknél, de persze alapvetően ez egy headset, csak autós "telepítésű", máshol, ha lemerül már nem használható-tölthető, hacsak nincs egy szivargyújtóaljzat otthon is

Car Mandiner · http://kaszni.blog.hu/ 2017.03.25. 16:46:51

De most akkor, hogy hallgatod a kedvenc zenéd, ha közben bedugod a füled, és pampogsz?

Dombóvári Mihály 2017.03.25. 17:31:22

@Car Mandiner: A kedvenc zenéim hallgatásában az zavarna meg, ha a fejegységet használnám kihangosításra, és a hívás miatt megszakítaná a lejátszást a hívásjelzés. Ez nem zavar meg, mert ha észlelem a hívást, de inkább hallgatom a zenéimet, akkor nem veszem fel és nem pampogok - a zene nem halkul el, nem nyomja el a hívás jelzés. Ha meg nincs zenés kedvem akkor felveszem. Így kerek?

djz 2017.03.25. 18:02:26

A 1,5 óra üzemidő egy vicc...
És egy (x) simán elférne az írás alatt.

AtoszMester 2017.03.25. 22:45:18

Most néztem, Aliexpressen van harmadáron :)

Car Mandiner · http://kaszni.blog.hu/ 2017.03.28. 12:37:25

@Dombóvári Mihály: nem akartam kötözködni, meg most sem akarok, de elképzeltem, hogy cimpog ez a valami, ( vagy rángatja a nadrágszáram) mert én a fényjelzést nem venném észre, lenyúlok hozzá, és kinyomom, mert zavar a műélvezetben. Nos ez idő alatt egy jó pár taktus kiesik a figyelmem alól. Most meg ha bejön egy hívás, a halkításkor azonnal kinyomom a fejegységnél és minden megy tovább vidáman. Sőt, amilyen rohadék vagyok, egy érintéssel visszamegyek a szám elejére é s egészen addig élvezem, míg az a köcsög, akit az előbb kinyomtam, újra nem hív. Tehát, ha így nézem, erősen nyögvenyelős az ilyen magyarázat, persze, ha én is kapnék tesztelgetni ezt, meg azt, akkor én is hasonlókat találnék ki, szorgos fejtörés közepette. Na, így a kerek. :)

Dombóvári Mihály 2017.03.28. 13:02:40

@Car Mandiner: :D még mindig nem kerek! Ha zenét hallgatok ugye ez nem villog, legfeljebb ha az ember fülében van akkor pofázik. De hát nem tartottam ott, hanem duma után visszatettem a kis helyére (nem nagy mozdulat). A telefon csörög a maga hangján, erősség-dallam stb, ahogy jólesik. De azt meg sem hallom! Mert hát zenét hallgatok. Ekképp nem zavar meg. Az engem hívók igazolhatják ezt :) és utána tartok visszahívási akciókat. Ez a kis bigyó 12 000 Ft., úgyhogy ne sérts meg. A munkám része, hogy autóval kapcsolatba hozható dolgokat kipróbálok, megnézem, meg autókat is kipróbálok stb. Jó véleményt mindig nehezebb írni, mint rosszat. Függetlenül attól, hogy mit gondolsz ez a kis cucc tetszik, nem kell, hogy mindenki így legyen vele. És továbbra se használok kihangosítót! Csak ilyesmit. Kerekedik már?

Car Mandiner · http://kaszni.blog.hu/ 2017.03.28. 13:45:56

@Dombóvári Mihály: Ahá! Szóval te vagy az, akinek a ménynyomólya olyan messzire hallik. :) Ide írnék valamit, de már az előző megjegyzésemtől megsértődtél, bár elárulom, hogy másnak annyi tizenkétezer, hogy kétszer kielégítene orálisan érte. Na, megyek, mert becsengetek a kisegítő iskolában.
süti beállítások módosítása