olajszag

csak ha szét is szedted a mecsóidat

Négyévszakos gumiteszt: itt a vége

2020. november 01. 18:18 - Dombóvári Mihály

Jó sokáig húzta a Michelin CrossClimate, és igazán a mintázat vastagsága okán még használható is a 2015 júniusában beszerzett négyévszakos garnitura.

img_9624_resize.JPG

Mesze nem profi gumiteszt az, amin keresztült ment a négy és fél éve beszerzett Michelin CrossClimate abroncs, amely típusának első generációját képviseli. A profik gondolom elkoptatják a gumit egy éven belül, ha a tartósságáról és a kopásarányos viselkedéséről szeretnének beszámolni. Azonban az átlagautós számára sokkal realisztikusabb az én tartóstesztem, annak ellenére, hogy egy köztes időszakban nem is én használtam az abroncsokat, csak visszatértek hozzám a végére.

Tovább
6 komment

És újra négyévszakos gumit választottam

2020. február 27. 15:26 - Dombóvári Mihály

Most nem a kiskategóriás Corsára, hanem a VW Passatra tetettem fel négyévszakosokat. Igaz egyszer már a Passaton csődöt mondtak, de változtak a viszonyok, így újra nekimentem.

ujra_negyevszakos_gumi_continental_1.JPG

Több írásban fejtegettem már, hogy szerintem meg van a helye a négyévszakos abroncsoknak, és ez a hely például a kisautók felnijei. Persze nagyon fontos az alapos választás, és annak a tudomásul vétele is, hogy a négyévszakos abroncsok rendszerint drágábbak az azonos kategóriájú, méretű, márkájú évszakspecifikus abroncsokénál. Így a családi flottában lévő kisautókra 2000-óta négyévszakos abroncsokat használunk – nem a legolcsóbb fajtákat, mert azzal rossz volt a tapasztalat.

Tovább
9 komment

Megbízható autót akarsz? Szervizeld rendesen!

2020. január 28. 18:53 - Dombóvári Mihály

Nagyon jó kis összeállítást olvastam a karbantartási módszerek fejlődéséről. És nem volt nehéz kiolvasni belőle, hogy a többségünk ezen a téren a kőkorszakban él.

szerviz_megoldasok_6.jpg

Nem ismered a vásárolt autó múltját? Lehet a tréler a végeredmény

 

Egy tanulmányt olvastam nemrég a Haditechnika folyóiratban az üzembentartás speciális katonai követelményeiről Gyarmati József alezredes tollából. A hadseregek világában nagyon fontos a technikai eszközök hadrafoghatósága, tehát, hogy működjön, bevethető legyen, ha kell. Ezen a téren bőven van áthallás a civil életbe, mert mi (legalábbis én biztos) azt várom az autómtól, hogy mindig rendelkezésre álljon, működjön, hogy jöhessek-mehessek.

Tovább
18 komment

AMTS 2019 kedvencek második adag

2019. március 22. 22:48 - Dombóvári Mihály

A Tuning World Bodensee standjának nagyon színvonalas autói, valamint BMW-k, japánok és mindenki más!

Nem nagy stand az AMTS-esn a Tuning World Bodensee-é, de annál erősebb. Amolyan válogatás a legjavából, ötletek, stílus, ami ha éppen nem is a Tiéd, akkor is becsülni fogod az autót, ami viseli, mert olyan magas szinten rakták össze. Érdemes rájuk nézni élőben is, de itt vannak fotókon:

 A galériák foltatódnak, de tovább kell lépni hozzá.

Tovább
Szólj hozzá!

AMTS 2019 kedvencek első eresztés

2019. március 22. 20:17 - Dombóvári Mihály

Jöjjön aminek jönnie kell, egy szép adag VW-Audi elsőre, minthogy ez a legnépesebb csoport az AMTS-en. És Passat tulajként elfogult is vagyok.

Igazi nézelődőként jártam be az AMTS 2019 pavilonjait, és kissé önző módon elsősorban azokat az autókat fotóztam le, amelyek valamivel megfogtak. A megjelenésükkel, a decorral, a technikával, vagy mert szeretem azt a típust. Például a nyolcévi BMW E30 birtoklás is nyomott hagyott, azokhoz is rögtön odafutok. Vagy a Passat B5,5, a legtöbbet lekaptam. Bár elsőre belépve a pavilonokba odakapja az ember a szemét, de 10 perc után már immunis a roti+airride kombókra, mert most az tűnik a belépőnek a tuningvölgybe - hogy is szokott menni az FB-n? Kezdőszett? De nem akarok sokat rizsázni, igazán a benzinre beindulóknak most is azt mondom, érdemes körbenézni a hétvégén, mert biztos találni rokonlelket, és itt az a jó, hogy könnyebben megy a beszélgetés, mindenki nyitottabb, ha normálisan lépnek oda hozzá. Menjetek hát, merítkezzetek meg az autózás vidámabb oldalán!

Jöjjenek a VW-Audik!

 

 Még van három galéria, menj rá a továbbra!

Tovább
2 komment

Most kell csúszkálni!

2018. december 05. 12:46 - Dombóvári Mihály

Sokkal jobb tanpályán rájönni, hogy megcsúszva miként uralható az autó, mintsem élesben elrontani. Már megint elmentem fotózni egy gyorstanfolyamra, egy maszek videót is összevágtam.

img_4996_resize.JPG

Igazán most nem én csúszkáltam, hanem néztem, ahogy mások teszik, és az oktatók munkáját figyeltem, mert az ő tapasztalataikra voltam kíváncsi. Közben beültem persze a gyakorlók mellé is, hogy képet kapjak az ő oldalukról is. Mindig nagyon fontosnak tartottam, hogy aki részt vesz a közlekedésben az a vezetői tudását legalább addig fejlessze, hogy úgy kezelhesse biztonsággal az autóját, hogy közben ne lassítsa a forgalom ritmusát. Erre nagyon jó helyszínek a vezetéstechnikai pályák. Persze az a jobb, ha a vezetői tudásszint az említettnél is magasabbra jut, hogy más vezetők hibáit is magabiztosan kivédhesse a sofőr.

Tovább
Szólj hozzá!

Ha nincs a kocsidban indukciós töltő

2018. november 19. 21:50 - Dombóvári Mihály

Az autókban is egyre gyakrabban előforduló extra az indukciós eszköztöltő, de sokkal gyakoribb ma a telefon, amely képes a vezeték nélküli töltésre. Az olyan telefontulajoknak szól ez a teszt, akiknek nincs autójuk a korszerű eszközük kábelmentes töl

mili_toltok_13.JPG

Utólagos indukciós töltő, nem csak passzív telefontartó

 

Az okostelefon forgalmazók információi szerint ma már a kínálat 20 százaléka tudja a vezeték nélküli töltést. Természetesen elsősorban a prémium kategóriába sorolt eszközök ezek, de ismerve a gyors technológiai fejlődést, ez a képesség hamar leér az elérhetőbb áru kategóriákba is. Az autópiacon hasonló a helyzet, már ami a prémium kategóriát illeti: ott tartozik az alapfelszereltségbe, de inkább a rendelhető extrák közé a vezeték nélküli töltő. Az átlagautókba egyenlőre inkább csak fizetős extra, ha rendelhető egyáltalán.

Tovább
Szólj hozzá!

Dízelek ideje

2018. szeptember 06. 22:04 - Dombóvári Mihály

Az új- és használtautópiaci mozgás okán most érdemes fiatal használt dízelautót venni. De számítani lehet rá, hogy lassan zárul a kapu és visszadrágulnak!

Nagyon beijedt az újautópiac. A sorozatos dízelbotrányok, a dízelek egyes városrészekből való kitiltásának felemlegetése, az ehhez szükséges jogszabályi háttér megalapozásának híre mind a dízelvásárlások ellen szólnak. Még ott is, ahol nem terveztek konkrét intézkedést. Ez rögtön kihatott az újautóeladásokra, halljuk a beszámolókban: az Eu-ban az összesen eladott személyautóból a csúcsévben, 2011-ben 56,1 % volt a dízelmotorosok részesedése, 2017-ben már csak 44,8 %, idén pedig 40 % alá csúszott (ACEA adatok szerint, Európai Autógyártók Szövetsége).

benzines_kiemeles.jpgNémet kereskedésben így hangsúlyozzák a benzinmotort

 

Tovább
45 komment

Könnyű, de szívás is lehet

2018. június 07. 19:54 - Dombóvári Mihály

Kaptam egy defektet, előfordul az ilyen. Mégis elmondanám mi a teendő, mert meglepően sok autós tárta szét a kezét, hogy nem tudná megcsinálni a kerékcserét és inkább telefonálna azonnal-bárkinek, aki kihúzhatja a bajból.

Teljesen hétköznapi kátyús történet: éppen lemosattam a nálam volt Fiat Tipo tesztautót, majd kis budai utcán gurultam csendben gondolkozva hol is fotózzam le. A kis utca a nagy fák miatt vidám nyári árnyékfoltos volt, így nem vettem észre az amúgy nap-mint nap kikerült kátyút, csak arra eszméltem, hogy a gumi azt mondja hangosan hogy: PAKK. Leesett a tantusz rögtön, „afene” gondoltam, engedtem a kormányon, és már húzott is jobbra.

katyu.jpg

Megvagy defekt. Szépen betoltattam egy parkolóhelyre, addigra már teljesen leült a gumi, hallani lehetett a lehúzott ablakokon át a gyötört hangját. Nem örültem a dolognak, és nem csak azért mert váratlan feladattal megakad a nap, hanem mert a tesztautót én kaptam meg először, csak ezer kilométert mentek vele az importőrnél bejáratás címén. És nagy, bicolor, 18 colos felniket viselt, prémium GoodYear gumikkal. A gumit sejtettem, hogy halott, és nagyon bíztam benne, hogy a drága felninek nem történt baja, mert fémes hangot nem hallottam.

Tovább
4 komment

Villanyautót másodiknak

2018. május 31. 10:05 - Dombóvári Mihály

Ismerősöm fellelkesülve vásárolt egy Citroen C-Zero-t, amelyet eleve második autónak szánt a feleségének. Mérnökemberként mindent számolt, elmesélte nekem, én meg tovább adom.

img_1375_resize.JPG

Igazán az egész sztori a múltkori flottakezelő-használtautó telep látogatásának a folyománya. Ottjártamkor állt ott két elektromos autó, egy Citroen C-Zero és egy Nissan Leaf (igazán állt még ott egy BMW i3 is, de az a céges lótifuti városi autójuk, és nem eladó. Az elektromosokról beszélve derült ki, hogy a C-Zeronak van egy testvére is, amit már korábban eladtak, így megkértem őket, keressék fel a tulajt, ha ez nem tolakodó, hátha beszélhetek vele a tapasztalatairól.

Tovább
1 komment
süti beállítások módosítása